Chwalcie się...

Wszystkie inne sprawy, które nie mogą być napisane w istniejących kategoriach...

Re: Chwalcie się...

Postprzez pak 9 lis 2009, o 13:00

:D :D do szpitala czy też na pogotowie daleko nie mam; może koledzy po fachu uratują 8-) a był to zapewne ostatni taki wybryk bo 2 raz się nie dam w coś takiego wrobić :evil: a są też tego pozytywne tego wieści - ukończyłem kurs Zaawansowanych Zabiegów Resuscytacyjnych u dzieci i noworodków 8-)
pak
wie gdzie są Mazury

Postprzez kusza 9 lis 2009, o 18:41

Brzmi poważnie... mam nadzieję, że nie stosujesz tam techniki usta-usta, bo to pachnie pewnym reżyserem... :P
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
kusza
Moderator

Postprzez pak 10 lis 2009, o 13:10

zawodowcy 8-) nie bawią się w widowiskowe usta-usta ;) teraz w grę wchodzą tylko zaawansowane techniki udrażniania dróg oddechowych hehe..
pak
wie gdzie są Mazury

Postprzez kusza 12 lis 2009, o 15:46

dobrze, że oszczędziłeś szczegółów ;)
kusza
Moderator

Postprzez Stefan 15 gru 2009, o 11:43

pak napisał(a):zawodowcy 8-) nie bawią się w widowiskowe usta-usta ;) teraz w grę wchodzą tylko zaawansowane techniki udrażniania dróg oddechowych hehe..

Gratulacje kurs z tego co słyszałem zajebiaszczy wiem że Sempowi też się udało. (moderator wiem że to nie miejsce na takie gadki ale może wybaczysz)Paker a jak z kasą pogotiwie wam to sponsorowało??i jak z delegacją i wolnym na kurs bez problemu dali??
Stefan
kołysze maszty w rytm pewnej pieśni

Postprzez pak 16 gru 2009, o 21:35

Katowice co chwile organizuje tego typu kursy (oczywiscie dla swoich pracowników) więc w Naszym przypadku; prędzej czy później i tak się na niego trafi (i to nawet z przymusu :!: ). Co do kasy... 100% jest finansowane przez WPR bo mamy Swoich instruktorów więc koszty znacznie spadają (2 dniowa tego typu "impreza" bo tyle to trwa - prywatnie - to koszt w granicach 800-900zł). Co do wolnego to sprawa wyglądała tak że,trzeba było na własną rękę dyżury pozamieniać.
Generalnie to zostajesz po prostu oddelegowany i "wisisz" na liście, a reszta to Twoja sprawa. Jak pozamieniasz dyżury to będziesz. Tak jak wcześniej wspomniałem, żeby to z 2 etatami związać - masakra; tego typu maraton po raz pierwszy i ostatni :|
Sam kurs bardzo "pozitiw" - podstawowe stany zagrożenia życia u dzieci i niemowlaków; wstrząsy; dużo praktyki, symulowane reanimacje przy różnych rytmach, intubacja, leki, można się dużo "decem" pobawić, postrzelać itp. Wszystko wg amerykańskich wytycznych. Nie będe teraz wnikać w szczegóły.... Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć to pisz. Semp też pewnie chętnie poopowiada ;)
Pozdrowonka
pak
wie gdzie są Mazury

Postprzez Stefan 9 mar 2010, o 10:00

Chciałem się pochwalić bo dawno nikt tu tego nie robił.... dostałem urlop w tym terminie co bardzo chciałem są spore szanse że rejs po kochanych Mazurach w lipcu się jednak odbędzie :D
Stefan
kołysze maszty w rytm pewnej pieśni

Postprzez kusza 4 lip 2010, o 13:30

zostałem armatorem :D
kusza
Moderator

Postprzez kusza 23 sie 2010, o 17:37

przepłynąłem w jednym rejsie 1492 mile morskie, a w sumie przekroczyłem liczbę 7000 przepłyniętych mil... :D
kusza
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Różności