Pierwszy zarobkowy rejs 2004

Wspomnienie z ciężkiej pracy na wodzie...

Pierwszy zarobkowy rejs 2004

Postprzez Elvis 10 cze 2008, o 22:47

Podczas pierwszego zarobkowego rejsu w 2004 roku dowodziłem flotyllom składającom się z 9 jachtów klasy sportina 682. Cztery turnusy po tygodniu pozwoliły poznać sporo nowych ludzi (uczestników oraz kadry).
W jednej z załóg miałem kolesia , któru przyjechał aż z Arizony(USA).
No i najważniejsze poznałem na tym rejsie (w wczesnieszych postach już wspomnianego) Grzesia.
Elvis
był na morzu

Re: Pierwszy zarobkowy rejs 2004

Postprzez Elvis 12 cze 2008, o 13:34

Elvis
był na morzu

Postprzez pak 17 cze 2008, o 23:36

Spora eskarda. Pamiętasz sterników... Wiem, że wtedy poznaliśmy Grzenia, byłem Ja, Ty, Marcin bodajże mu leciało (niech będzie pochwalony... :D ), Stefan, Kasia...
Reszty nie pamiętam - chyba moją obecna żoneczka była, albo już coś pomieszałem :?:
pak
wie gdzie są Mazury

Postprzez Elvis 18 cze 2008, o 16:11

Była jeszcze Ania ,Krytka .kurde reszta narazie mi umknęła a przynajmniej imiona.
Elvis
był na morzu

Postprzez Elvis 18 cze 2008, o 16:14

No i jeszcze z nami Prem pływał i polki mu jeszcze nie zapłacili, muwiom na Akademie przygody i zibiego złymi słowami a Nowa przygoda i polki takie same przekręty robil tyle że może w mniejszej skali.
Elvis
był na morzu

Postprzez Stefan 18 cze 2008, o 20:50

pak napisał(a):Spora eskarda. Pamiętasz sterników... Wiem, że wtedy poznaliśmy Grzenia, byłem Ja, Ty, Marcin bodajże mu leciało (niech będzie pochwalony... :D ), Stefan, Kasia...
Reszty nie pamiętam - chyba moją obecna żoneczka była, albo już coś pomieszałem :?:
nie nic nie pomieszałeś wszystko się zgadza a tekstu naszego kolegi "niech będzie pochwalony" po tym jak właśnie wysłuchiwaliśmy reprymendy od Elvisa....a potem miny Eliva po tak dziwnym przywitaniu przez naszego kolegę :lol: :lol: nigdy tego nie zapomnę-Bezcenne :lol: :lol:
Stefan
kołysze maszty w rytm pewnej pieśni

Postprzez Stefan 18 cze 2008, o 21:05

Jeśli chodzi o mój pierwszy rejs zarobkowy to był on w 2001 nie było tam wsród sterników ludzi z Naszej Drużynki ale mimo to była to naprawdę zgrana ekipa.Pamiętam że był to duży rejs(10-11 yachtów)i zdecydowanie nie zapomnę Yachtu który wtedy mi przyszło prwadzić był to CONRAD i wiem że nie zamieniłbym tej jednostki-nie oddałbym za żadną inną nowoczesną i nie wiem jak wypasioną łajbę-pokochałem tamten yachcik .Chciałbym jeszcze dodać że był to rejs organizowany przez firmę która keidyś działała prężnie w Rudzie Śląskiej(nazwy nie podaję wiekszość i tak się domyśli)na której wielu "wieszało psy" a także na jej szefie ja jednak firmę i tego człowieka wspominam dobrze i zawdzięczam mu to że w bardzo krótkim czasie(zważywszy na mój staż jako sternik)awansowałem w 2003 funkcja komandora, możliwość testowania i pływania na sprzęcie mega drogim i mega nowoczesnym a co za tym idzie...zdobywałem bezcnne doświadczenie co do sprzętu a także doświadczenie w braniu odpowiedzialności za ludzi,sposobach prowadzenia obozów itp i wiadomo całe wkacje od początku do końca zajęte mogłem robić to co kocham-pływałem i jeszcze dostawałem za to kase ;)
Stefan

Postprzez Stefan 16 maja 2010, o 13:26

Wojciechu masz może więcej fotek z tego rejsu jeśli tak to wrzuć na piccassa ;)
Stefan

Powrót do Praca pod żaglami